Εκδηλώσεις

ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

********************************************************


Ευχαριστούμε τη λογοτέχνη Μίκα Μαυρογιαννη για την αναφορά της και τα καλά της λόγια στο περιοδικό ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ στην παρουσίαση του βιβλίου τηςΕυχαριστούμε τη λογοτέχνη Μίκα Μαυρογιαννη για την αναφορά της και τα καλά της λόγια στο περιοδικό ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ στην παρουσίαση του βιβλίου της.Η Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Υλης του περιοδικου Βάλη Τσιρώνη, λέει για τη Μίκα Μαυρογιαννη: 
" Σφίγγω το χέρι στη Μίκα Μαυρογιάννη, για την τιμή που μου έκανε να μου ζητήσει να γράψω τον επίλογο στο προσφατο βιβλίο της που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τις εκδ. ΟΣΤΡΙΑ, "Ερωτας και Θανατος". Μου το ζήτησε με τόση προσήνεια και απλότητα, όπως και στο προηγούμενο βιβλίο της που είχα την τιμή να γράψω τον πρόλογο, πρόσηνεια και απλότητα που δεικνύει σαφέστατα την μεγαλοσύνη την ψυχική της. Κι αυτό είναι από τα σημαντικά προτερήματα ενός λογοτέχνη που περνάει και φαίνεται και στο έργο που μας καταθέτει. Την ευχαριστώ ολόθερμα και για την αναφορά της σε εμένα και στο περιοδικό ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και τα τόσο όμορφα λόγια που ακούστηκαν και το κειμενο μου που δαβάστηκε στην αρχή της τόσο όμορφης παρουσίασης του βιβλίου της που έγινε στο Βόλο και που λόγοι εργασίας και απόστασης χιλιομετρικής (Αθηνα-Βόλος) δεν μου επέτρεψαν τη φυσική μου παρουσία εκείνη τη νύχτα στη χαρά του εορτασμού του νέου της βιβλίου. Λέω φυσική, διότι πνευματικά και ψυχικά βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα στους ανθρώπους που εκτιμάμε. Να είσαι πάντα καλά Μίκα, να έχεις εκλεκτές εμπνεύσεις και να διατηρήσεις το χαμόγελο της ψυχής σου που είναι ρέον και γάργαρο και σε κάθε διάλογο προσωπικό που έχω την τιμή να έχω μαζί σου. Είμαι σίγουρη πως το βιβλίο σου, θα σαρώσει."

και από τον επίλογο:"η Μίκα Μαυρόγιαννη με βαθμιδωτά διάρκειας κατόρθωσε να ανέβει με την πένα της τα δυσθεώρητα ύψη της γραφής και να συμπαρασύρει και τον αναγνώστη της και από εκεί να δει και τις απέναντι κορυφές της οροσειράς της ελληνικής λογοτεχνίας που την περιμένουν να τις κατακτήσει θριαμβικά, υπαγορεύοντας μέσα από τα βιβλία της το χορικό εμψύχωμα του ακατανόητου. Χειροκρότημα."
(Βάλη Τσιρώνη, απόσπασμα από το κείμενο μου του επίλογου που έγραψα και βρίσκεται στο τέλος του βιβλίου της Μίκα Μαυρογιαννη)


Βάλη Τσιρώνη
Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Ύλης περιοδικού ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Συνεργάτης λογοτεχνικού Περιοδικού ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ιατρός-Νομικός-Λογοτέχνης
Μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Κριτικών Λογοτεχνίας
(υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ)

****************************

*******************

ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ


**************

ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ


*****************

ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ


**************************************

******************************

Ο Κώστας Βαλέτας, ένας ογκόλιθος της λογοτεχνίας μας ο διευθυντής-εκδότης και ιδιοκτήτης του περιοδικού μας ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ο αξεπέραστος λογοτέχνης μας και βραβευμένος με μερικά από τα μεγαλύτερα βραβεία λογοτεχνίας Κώστας Βαλέτας, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συγγραφέων και παλαιότερος Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και τ. Διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, θα προλογίσει το εξαιρετικά θαυμάσιο και καθηλωτικό έργο της συγγραφέα Μίκα Μαυρόγιαννη, τη Δευτέρα 28 /11/2016, στις 8 το απόγευμα στον Πολυχώρο των εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ.
Είμαστε υπερήφανοι στο περιοδικό ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, για όλους τους δημιουργούς μας, σαν τη συγγραφέα-ποιήτρια Μίκα Μαυρόγιαννη που έργα τους φιλοξενούμε στις σελίδες μας και είμαστε πάντα κοντά τους με όλους τους τρόπους που μπορούμε για την ανάδειξη και επιτυχία του έργου τους! Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο μυθιστόρημα της Μίκα Μαυρόγιαννη!

Είμαστε υπερήφανοι στο περιοδικό ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, για όλους τους δημιουργούς μας, σαν τη συγγραφέα-ποιήτρια Μίκα Μαυρόγιαννη που έργα τους φιλοξενούμε στις σελίδες μας και είμαστε πάντα κοντά τους με όλους τους τρόπους που μπορούμε για την ανάδειξη και επιτυχία του έργου τους! Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο μυθιστόρημα της Μίκα Μαυρόγιαννη!
*********

Στις 14 Ιουνιου ημερα Τριτη το βραδυ στις 8 στο πανεμορφο ΒAR MONK Grapes and Spirits Στην Οδο Καρορη 4 πλησιον της Πλατειας Αγιας Ειρηνης 100 μετρα απο την σταση του μετρο στο Μοναστηρακι  Μαζι με τον φιλο ποιητη Γιωργο Ανδρεανο Θα κουβεντιασουμε για την σημερινη ποιηση και θα απαγγειλουμε ποιηματα μας.
Θα είναι ένα «ταξίδι» μέσα από την μαγεία της ποίησης,στα χρώματα του σούρουπου. Ένα «ταξίδι» στην Τέχνη μακριά από την πεζή πραγματικότητα και την οικονομική κρίση, Θα δεθούμε οσο μπορεσουμε με τις έννοιες των στίχων, θα επικοινωνήσουμε, θα συγκινηθούμε, θα ονειρευτούμε, θα νοσταλγήσουμε, μέσα από την ποίηση. Ποίηση που αφυπνίζει και λυτρώνει.

Σας ευχαριστω και σας περιμενουμε.

Σωτηρης Νικολακοπουλος


**********

ΤΗE BRITISH BOOK AWARDS 2016! 


Η θέα από το τραπέζι 69! Συγχαίρουμε τους νικητές και τους διοργανωτές και όλους όσοι έλαβαν μέρος!------------------------------

Την Παρασκευή, 13 Μαϊου στις 7 το απόγευμα, η συγγραφέας Κατερίνα Γιαμά παρουσιάζει το τέταρτο βιβλίο της "Μπιντές από μετάξι" στο χώρο "Τέχνης Δρώμενα"(Ιφιγενείας 8 - δίπλα στο βιβλιοπωλείο "Διάμετρος").Θα συνοδέψει την παρουσίαση ο Δημήτρης Ιωάννου με την κιθάρα του, στους διαλόγους οι: Μιχάλης Κελαηδίτης - Τίνα Καββαδία και στις ερωτοαπαντήσεις η Γεωργία Καραλή με τη συγγραφέα. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Κυριάκος Δημητρίου


------------------------------------


--------------------------------------------------------

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της ποιήτριας Κυριακή Λυμπέρη "Ζητήματα ύψους" (εκδόσεις Gutenberg-Τυπωθήτω)την Τρίτη, 29 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα, στη Διάμετρο, στη Χαλκίδα

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Κώστας Βαλέτας, λογοτέχνης και εκδότης-διευθυντής 

του περιοδικού ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 

και ο Δημήτρης 

Καραμβάλης λογοτέχνης, 

θα παρουσιάσουν το Σάββατο 

2 Απριλίου 2016, την ποιητική συλλογή της Στέλλα 

Πετρίδου "Μίλα μου για αγάπη". 

Την εκδήλωση 

διοργανώνει ο "Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού 

και Αθλητισμού Φαλήρου" στις 7 το απόγευμα.


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδαίων 

(το τμήμα Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος 

Χαλκίδας) 

και ο 

Σύλλογος Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα.

Την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μάρτη 2016 και ώρα 7 το

 απόγευμα, στο Δημοτικό θέατρο Χαλκίδας, Παπαδημητρίου, εκδήλωση με θέμα 

γυναίκα στο έργο του Γιάννη Σκαρίμπα" 

που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός

 Αθλητισμού και Πολιτισμού Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) και ο Σύλλογος Φίλων Γιάννη

 Σκαρίμπα. 


Παραθέτουμε την πρόσκληση, το πρόγραμμα και την αφίσα της 

εκδήλωσης.
----------------------------------------------------------------------


-----------------------------------------

-----------------------------


Φεστιβάλ Κουλτούρας της Γένοβας το 2005 (Festival delle culture, VII edizione 2005, 

Suq di Genova). Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Κώστας Βαλέτας, λογοτέχνης και

 εκδότης-διευθυντής του περιοδικού ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. 

Στην πρώτη φωτογραφία: Josè Le Moigne, Kώστας Βαλέτας (Ελλάδα),Bruno Rombi

 (Italia),Vera Lúcia de Oliveira (Brasile),Stefano Bigazzi (Genova)


Στη δεύτερη φωτογραφία: Kώστας Βαλέτας (Ελλάδα), Vera Lúcia de Oliveira

 (Brasile),Bruno Rombi (Italia), Josè Le Moigne